Tarieven


Vergoedingen basisverzekering:

Dit jaar wordt 3 uur via de basisverzekering vergoedt voor diëtisten, dit komt neer op een eerste consult en ongeveer 4 vervolgconsulten. Echter gaat dit ten koste van uw eigen risico, check dus eerst bij de verzekeraar hoeveel eigen risico u nog heeft. Het eigen risico geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar.

Met bijna alle zorgverzekeraars is een contract afgesloten, dit houdt in dat de factuur rechtstreeks naar hen wordt verstuurd. U vindt hier een overzicht met alle zorgverzekeraars waar wij momenteel een contract bij hebben afgesloten.

 

aanvullende verzekeringen:

Bent u aanvullend verzekerd dan kan het zijn dat u recht heeft op meer vergoeding. In dit overzicht kunt u lezen of dit op uw van toepassing is. Check dit nog wel altijd bij uw zorgverzekeraar.

 

Aftrekbare dieetkosten belasting

Tevens zijn er bepaalde dieetkosten die u kunt aftrekken bij uw belastingaangifte. Voor een actueel overzicht hiervan kunt u de website van de belastingdienst bezoeken, klik daarvoor hier.

 

Tarieven consulten:

Deze zijn afhankelijk van de zorgverzekeraars, gemiddeld komen zij neer op:

  • € 100   eerste consult (dit is 60 minuten direct contact en 15 minuten dieetadvisering waar u niet bij aanwezig bent)
  • € 40   vervolgconsulten (30 minuten)
  • € 20   vervolgconsulten (15 minuten)
  • € 20   telefonisch of email contact (15 minuten)
  • € 20   toeslag huisbezoek (niet bij mindervaliden)

 

Tarieven niet nakomen afspraken:

Consulten kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Dit kan zowel per telefoon, mail als app. Tevens kunnen cliënten die toegang hebben tot het digitaal patiëntenportaal hier zelf de afspraak annuleren of verplaatsen. Bij het niet nakomen van de afspraak worden de volgende kosten in rekening gebracht, deze zijn niet te verhalen bij de zorgverzekeraar en worden rechtstreeks aan u toegezonden:

€ 40   niet nakomen eerste consult

€ 20   niet nakomen vervolgconsult