workshops

De workshops zijn voor iedereen die in een kleine groep wil leren over diverse onderwerpen die met voeding en uw lichaam te maken hebben. Heeft u zelf een onderwerp waar u graag meer van af wilt weten, laat het dan weten. Er kan dan een workshop op maat gemaakt worden.


voeding & emotie

Voeding en emotie zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Dit kan zowel negatief (ik voel me verdrietig en ga dan eten) als positief (bij gezelligheid hoort eten). In deze tijd met de overvloed aan voeding, kan het dan moeilijk zijn om niet te veel te eten of de juiste keuzes te maken.
Om hier meer aandacht voor te hebben, is er een samenwerking gestart met Karlien Tarry-Kruger van This is my Life (www.timl.nl). Samen leggen we zowel de aandacht op de voeding als op de emotie van het eten zodat iemand echt stappen kan maken.

Dit doen we met een speciaal programma bestaande uit 4 consulten dat er als volgt uitziet:
* intake consult samen met Karlien en Marjolijn. Tijdens dit consult brengen wij uw vraag in beeld, wat wilt u en hoe wilt u dat, waar zijn er mogelijkheden en welke keuzes wilt u niet maken.
* consult met Karlien waarin er dieper wordt ingegaan op het waarom van uw eetpatroon of voedingsklachten
* consult met Marjolijn waarin er dieper wordt ingegaan op wat u eet en wat u daarin wilt en/of kunt veranderen
* eind consult met Karlien en Marjolijn waarin alles bij elkaar wordt genomen en u een advies krijgt over welke mogelijkheden er zijn die bij u passen.

Na dit eind consult kunt u ervoor kiezen om hiermee zelf aan de slag te gaan of onder begeleiding van Karlien en/of Marjolijn. Net wat bij u past.

Dit programma is voor iedereen geschikt. Maar met name voor mensen die een uitdaging hebben zoals intolerantie, prikkelbaar darm syndroom, fibromyalgie of andere buik- of voedingsklachten die aanwezig zijn, maar waarvoor geen directe lichamelijk oorzaken gevonden zijn.


"waar sta ik" check

U wilt graag weten waar u staat qua gezondheid maar heeft geen zin in een lang traject? Dan is deze éénmalige check wat voor u. Tijdens deze check wordt een lichaamsmeting uitgevoerd (lengte, gewicht, BMI, vetpercentage, vetvrije massa, spiermassa, lichaamsvocht, viscerale vetwaarde (= buikvet) en BMR). Hierbij moet u met blote voeten op de weegschaal staan, houdt u hier rekening mee als u langskomt. Optioneel kan ook een meting van uw bloedsuikers, cholesterol en bloeddruk worden uitgevoerd.

Vervolgens krijgt u uitleg over wat de uitkomsten betekenen en krijgt u informatie over de factoren die hier invloed op hebben zoals voeding, beweging, slaap en stress. Dit aan de hand van het leefstijlboek dat u na afloop mee naar huis krijgt.
Praktische informatie :

locatie: Wetering 1 te Vleuten (let op, niet toegankelijke voor mindervaliden)

aantal deelnemers: 1

Tijdsduur: 1 uur

kosten per persoon: € 50


Workshop "hoe lees ik een etiket"

Tijdens deze workshop leert u wat er op een etiket van een product staat. Welke informatie belangrijk is en welke informatie puur is om u te verleiden producten te kopen. Hierdoor kunt u zelf een betere keuze maken in de supermarkt.

De workshop bestaat uit een half uur uitleg. Daarna gaan we zelf met echte verpakkingen aan de slag. Na afloop krijgt u een informatie map mee met daarin de theorie die is besproken.

Praktische informatie :

locatie: Wetering 1 te Vleuten (let op, niet toegankelijke voor mindervaliden)

aantal deelnemers: 3 tot 4

kosten per persoon: € 20


Gastlessen / presentaties

Mocht u belangstelling hebben voor een presentatie of gastles naar een onderwerp naar keuze, dan is dit mogelijk. Prijzen worden afhankelijk van locatie en groepsgrootte bepaald. Ook grotere groepen of schoolklassen is geen probleem. Voor informatie kunt u mailen naar info@alwes.nl