Wie ben ik


Ik ben Marjolijn Hut - Vullings, diëtist en eigenaresse bij Alwes. Aangezien ik gemakkelijk contact maak met mensen, kreeg ik al vaker de suggestie dat ik hier mijn beroep van kon maken. Praktisch ingesteld als ik ben, wilde ik niet alleen een gezellig praatje maken, maar mensen ook helpen een doel te halen wat hun gezondheid ten goede zou komen. De opleiding Voeding&Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool was voor mij de perfecte keuze om dit alles te combineren.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over voeding en de invloed daarvan op ons lichaam en gedrag. En ook daarna ben ik me blijven verdiepen door middel van studie, boeken en webinars waarbij obesitas en darmproblemen mijn interesse hebben. Hierbij staat langdurige gedragsverandering centraal. Tenslotte kan ik wel veel willen en denken, maar u, als mijn cliënt, zult zelf moeten bepalen wat voor u werkt en hoe u dit volhoudt. Mijn uitgangspunt hierbij is op een gelijkwaardige basis, door vertrouwen en positiviteit, samen te ontdekken waar uw mogelijkheden en wensen liggen om een doel te bereiken. Tenzij vanwege een ziekte een eetpatroon snel moet veranderen, leer ik mensen liever om hun eigen eetpatroon en gewoontes te doorbreken. Dit kost meer tijd maar werkt op de lange termijn beter.

Om nog meer naar mensen als geheel te kijken, heb ik daarnaast de opleiding leefstijlcoach bij de leefstijlcoach academy gevolgd. Hiermee kreeg ik nog meer kennis over de invloed van stress, slaap, roken en beweging op ons voedingspatroon en gewicht. Hierdoor ben ik nog meer naar de mens als geheel gaan kijken en zal ik niet snel een standaard dieet voorschrijven.

Mijn missie is:
Mensen bewust maken dat, om een gezonde leefstijl te bereiken of te houden, "gewoon" eten en bewegen beter werkt dan snelle of moeilijke oplossingen. En wat "gewoon" is, zal per persoon verschillen aangezien iedereen zijn eigen vertrek punt heeft. Door vanuit dit vertrekpunt met kleine aanpassingen naar een langdurig gezondere manier van leven te gaan, bereik je uiteindelijk verrassend veel. Hierbij staat positiviteit en realisme voorop.

Waarom de naam Alwes:

Gedeeltes van de namen van mijn zonen bij elkaar getrokken vormen samen Alwes. Deze naam heb ik gekozen voor mijn praktijk omdat mijn gezin belangrijk in mijn leven is.

Opleidingen:

mrt.- dec. 2022: Leefstijlcoach - Leefstijlcoach Academy
dec.2022: Post HBO voedselallergie - PIT actief

sept. 2022: Praktijkmodule afweergedrag en voedselweigering - PIT actief

jun.2022: DCN academy - DCN

mei. 20220: Post HBO voeding en dementie - PIT Actief
dec. 2021: Bravo leefstijlfactoren en leefstijlcoaching - DCN
dec. 2021: Training voedingsintoleranties - Intoleran
dec. 2021: DCN dag "de metabole switch"
nov.2021: Ledendag KDOO
nov. 2021: ACT training - Ismay Wiggers
juli 2021: Kanker en de rol van voeding en leefstijl - DCN
apr. 2021: Post HBO Prikkelbaar Darm Syndroom deel 1 - DCN
sept 2016 - feb 2021: Voeding& Diëtetiek - Haagsche Hogeschool