Hoeveel moet ik bewegen?


Om gezond te zijn is het belangrijk om te bewegen, maar wat is nu gezond bewegen? Dat staat duidelijk in de beweegrichtlijn die hieronder is afgebeeld. Belangrijkste boodschap hiervan is, beginnen met bewegen geeft de meeste gezondheidswinst. Dus als je de hele dag door een beetje beweegt, ben je al goed bezig.

Werk je op kantoor? loop dan elk uur minstens 250 stappen. Dat gaat sneller dan je denkt. Even naar de printer lopen, even overleggen bij de collega een stukje verderop en ook even koffie of thee halen bij de automaat. Allemaal simpele manieren om aan beweging te komen.

Moet je met het openbaar vervoer? Stap eens een halte eerder uit bij de bus of tram, neem op het station de trap in plaats van de roltrap of ga in plaats van stilstaand te wachten, het perron rondlopen. En word je echt fanatiek, neem dan eens de fiets in plaats van de bus. Heb je een elektrische fiets, dan is ook dat prima, je benen zijn toch aan het bewegen en je lijf moet zich aanspannen om in balans te blijven.

En natuurlijk is bewegen goed te koppelen aan sociaal bezig zijn. Spreek af met vrienden en ga iets actiefs doen. Daar valt ook shoppen of een dierentuin, pretpark of museum bezoeken bij. Niet voor niets voelen veel mensen na afloop van zo'n dag hun benen! Maar ook gewoon een eindje wandelen is prima of samen de hond uitlaten.

Heb je kinderen? Ga dan eens lekker met ze naar de speeltuin, super leuk om te doen. Zeker met kleine kinderen kun je nog helemaal los gaan in een binnenspeeltuin. Niemand zal je tegenhouden om door buizen te klimmen en van de glijbaan te gaan als je een kind moet begeleiden!

Kortom, wordt creatief met bewegen, dan ben je goed bezig voor je gezondheid.

Bron foto boven: Shutterstock