Algemeen

Praktische tips en informatie over voeding en uw lichaam.


verschil voedingswaarden vlees en vleesvervangers

In de supermarkten zijn steeds meer vleesvervangers te koop. Maar hoe verhouden deze zich nu tot gewoon vlees qua energie/calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Hier bleken grote verschillen tussen te zitten maar niet alleen gekeken naar vlees of vleesvervanger maar ook tussen de diverse merken. Hieronder enkele soorten "vlees" vergeleken.

Lees meer »

Hoeveel moet ik bewegen?

Om gezond te zijn is het belangrijk om te bewegen, maar wat is nu gezond bewegen? Dat staat duidelijk in de beweegrichtlijn die hieronder is afgebeeld. Belangrijkste boodschap hiervan is, beginnen met bewegen geeft de meeste gezondheidswinst. Dus als je de hele dag door een beetje beweegt, ben je al goed bezig.

Lees meer »

Kijk eens naar uw ontlasting

Tijdens uw bezoek aan een arts of diëtist kan u gevraagd worden hoe u uw ontlasting ervaart. Dit omdat uw ontlasting informatie kan geven over wat er in uw buik gebeurt. Vaak wordt dan gevraagd of u last heeft van diarree of obstipatie (is verstopping).

Lees meer »

Hoe ziet genoeg vezels eruit?

Van voedingsvezels is ruimschoots aangetoond dat zij veel goede eigenschappen hebben. Zo verlagen ze de kans op darmkanker, diabetes type2 en zijn belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem. En dan zorgen ze ook nog eens dat je goed kunt poepen en geven ze een vol gevoel zodat je minder eet, top dus.

Lees meer »